top of page
Sök

STORT INTRESSE FÖR JÄMSTÄLLDHETSPROGRAM INOM INNOVATION

Den andra omgÄngen av The Yes Ways jÀmstÀlldhetsprogram lockade sökande frÄn inkubatorer och science parks över hela landet. The Yes Way verkar dÀrmed fÄtt gehör för sitt arbete för jÀmstÀlldhet och inkludering i en annars likriktad och mansdominerad bransch.

Melina Bergström och Sara Mpumwire. Foto: Olivia Arte.

- Vi ser fler och fler organisationer som förstÄr vikten och vinsterna med jÀmstÀlldhet och inkludering. Att förstÄ och erkÀnna att en inte har lyckats, och göra nÄgot Ät det Àr ett steg framÄt. Att agera, avsÀtta medel och arbeta tillsammans med andra för förÀndring Àr ett steg till, sÀger Melina Bergström, programansvarig för The Yes Way.


2020 Ärs ansökan om deltagande i The Yes Ways program nÄdde nya nivÄer med femton organisationer som sökte en av de sex eftertraktade platserna. I augusti startar det processbaserade programmet tillsammans med LU Innovation, HighFive, Region VÀrmland, Uppsala Innovation Centre, Företagsfabriken och Wargön Innovation. Programmet fortlöper under tvÄ terminer och bygger pÄ beprövade metoder och kunskaper kring jÀmstÀlldhet och inkludering som förmedlas genom individuell coaching och via erfarenhet och kunskapsutbyte mellan deltagande organisationer.


- Med hjÀlp av konkreta verktyg och professionell coachning har vi ökat vÄr kompetens vÀsentligt och jÀmstÀlldhet Àr nu en sjÀlvklar del i vÄrt teams dagliga arbete. Jag rekommenderar starkt andra aktörer inom


innovationssystemet att genomgÄ programmet, det borde vara obligatoriskt för alla som fÄr nÄgon form av offentligt stöd, sÀger Ola Andersson, VD pÄ Ideon Innovation.

Förutom programmet bistÄr The Yes Way med individuell processledning, metoder, coaching och löpande aktiviteter. PÄ webbplatsen finns Àven en materialbank för alla som Àr intresserade av att gÄ med i nÀtverket och arbeta pÄ egen hand. MÄlet Àr att ge praktiska metoder och verktyg till innovations och företagsfrÀmjare för bÀttre kunna ta tillvara pÄ den potential och innovationskraft som finns i landet.

The Yes Way programmet leds 2020-2021 av Melina Bergström och Sara Mpumwire tillsammans med externa experter, forskare och inspiratörer som löpande tas in i programmet.


Senaste inlÀgg

Visa alla
bottom of page