top of page
Sök

Nu lanseras the yes ways praktiska och konkreta verktyg för företag på jobba hållbart

Nu samlas gemensamt kraft och kunskap för att bidra till ökad hållbarhet i näringslivet. På tisdag 20/9 lanseras Jobba Hållbart, en digital marknadsplats för företag som vill utveckla sitt hållbarhetsarbete.


När hållbarhet är vår tids största utmaning är The Yes Way stolta över att vara en del av den nya marknadsplatsen Jobba Hållbart. Genom att digitalisera och göra verktyg och kunskap tillgängliga för fler vill The Yes Way och Jobba Hållbart ge alla företag möjlighet att bidra till Agenda 2030 och dra nytta av alla de möjligheter hållbarhet ger ditt företag eller organisation. The Yes Way har under åren utvecklat ett gediget och konkret kunskaps och metodmaterial för organisationer och företag att möjliggöra utveckling inom det sociala hållbarhetsområdet med fokus på jämställdhet, mångfald och inkludering. Praktisk och handfast kunskap som kan arbetas vidare med i den egna verksamheten för såväl ledning och personal.


99.9 % av alla företag i sverige är små och mellanstora. Ofta saknas resurser och kompetens inom området och det kan vara svårt att implementera eller sätta igång. I vårt arbete ser vi stora behov och otrolig potential om vi bidrar med ökad kompetens och konkreta användbara metoder när det kommer till hållbarhet med socialt fokus.
- Melina Bergström, Verksamhetsledare The Yes Way.

På Jobbahållbart.se och kommer företag och organisationer att hitta digitala, konkreta och tidsbesparande verktyg för företags- och organisationers hållbarhetsarbete. Här kan man bygga sin egen utvecklingsprocess eller få hjälp genom olika processer. Exempelvis checklistor, utbildningar och mallar. De flesta kan du klicka hem och använda direkt. Det kommer också finnas möjlighet att få individuell stöd och rådgivning av experter inom olika hållbarhetsområden.


"När det kommer till hållbarhetsarbete med socialt fokus mer specifikt gällande jämställdhet, mångfald och inkludering så vill vi verka för att fler ska kunna arbeta med dessa frågor på ett enkelt och konkret handfast sätt. Jobba Hållbart skapar förutsättningar för det och The Yes Way är en stolt medskapande partner"Melina Bergström, Verksamhetsledare The Yes Way

Bild: Olivia Arte


The Yes Way ställde ett par frågor till VD Linda Jonsson, initativtagare och medgrundare till Jobba Hållbart.


Varför startar ni Jobba Hållbart och vilka står bakom initiativet?  

Det började med att vi själva behövde hjälp med vårt hållbarhetsarbete i vårt eget företag. Det var svårt att hitta konsulter och konkreta verktyg. Så vi tog helt enkelt saken i egna händer och startade en tjänst som kan hjälpa andra företag.


Vad är egentligen Jobba hållbart för något?

Jobbahållbart.se är en digital marknadsplats och e-handel med konkreta och tidsbesparande hållbarhetsverktyg för företagare. Vi vill att Jobba Hållbart ska fungera lite som en organisations/företags ”hållbarhets-PT” som hjälper en välja rätt väg, hitta upplägg som är utformade för ens eget företag samtidigt som en får stöd och motivation längs vägen. Vi som står bakom heter Linda, Mikael och Stefan driver sedan 15 år tillbaka byrån Advant – en helhetspartner för kommunikation och digitala lösningar .


Berätta lite om varför ni valt att samarbeta med The Yes Way? 

Vi har valt att utveckla vårt samarbete med The Yes Way för att vi tycker att ni har bra konkreta verktyg, som guidar och stöttar på ett bra sätt. Sedan är ni väldigt duktiga inom området och ett bra bollplank till företag som vill lära sig mer.

”Vill du skapa ett företag som du och andra trivs att jobba på där alla känner sig delaktiga? Då ska du spana in The Yes Ways produkter på jobbahållbart.se. Du får steg för steg guidning och ofta färdiga mallar och guider att använda direkt. Lätt att använda och enkelt att implementera.”
- Linda Jonsson, Grundare och intiativtagare till Jobba Hållbart.

Mikael Engström, strategi och affärsutvecklare på Advant, gick under 2021 en kurs med fokus på innovationsledning via projektet"Den digitala förflyttningen" som drivs av Compare. Kursen som leds av Technigo innehåller även ett spår som tar deltagaren genom ett 10 stegs-program med fokus på social hållbarhet. Här fick Mikael möjlighet att testa och implementera The Yes Ways metoder och material i sin egen verksamhet.

Materialet och innehållet i kursen gav mig helt ny kunskap och nya insikter i kombination med diskussionsmaterial praktiska verktyg som jag kunde ta vidare internt och fortsätta vårt arbete.

- Mikael Engström, strateg/affärsutvecklare Advant och kursdeltagare Den digitala förflyttningen.


Läs mer om Jobba Hållbart och va med på resan framåt JobbaHållbart.se

Kontaktperson Linda Jonsson: linda@advant.se


För mer information om The Yes Way besök www.theyesway.se

eller kontakta hey@theyesway.se för mer information om våra metoder och material, utbildningsprogram och kurser.


Här kan du läsa mer om Compares arbete och projekt Den Digitala Förflyttningen

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page