top of page
Sök

Möt Skellefteå Science City – deltagare i utvecklingsprogrammet 2022

De kommande veckorna kommer vi att publicera korta intervjuer med de deltagande organisationerna från 2022 års upplaga av The Yes Ways utvecklingsprogram. Läs vidare för att lära känna dem, och ta del av deras erfarenheter av programmet!


Först ut är Skellefteå Science City. Innovationsfrämjaren som verkar i en av, om inte den, stad som förändras mest vad gäller befolkning, jobb och innovation i Sverige just nu.


Therese Mossberg, Communications Manager och Josefin Lundberg, Chief Operating Officer på SSC.


Varför valde ni på Skellefteå Science City att ansöka till utvecklingsprogrammet?

– Med många förändringar i bolaget såsom ny VD och ny miljö stod vi inför ett större strategiskt arbete där JMI-frågorna (jämställdhet, mångfald och inkludering) var självklara att integreras. Vi sökte till utvecklingsprogrammet för att det för oss var ett perfekt läge att verkligen få arbeta och implementera jämställdhet, mångfald och inkludering i vår affärsplan, strategier och visioner.


På vilket sätt tror ni att frågor som berör jämställdhet, mångfald och inkludering kommer att vara viktiga i den förändring som näringslivet i Skellefteå genomgår?

– För att vi ska lyckas med den samhällsomvandling vi står inför, är jämställdhet, mångfald och inkludering avgörande. Ska vi som plats vara attraktivt måste vi gå från ord till handling och verkligen visa att vi jobbar med frågan, vi tar JMI-frågan på allvar.

Skellefteå Science City som organisation måste vara föregångare, men också kunna stötta och vägleda de organisationer som behöver hjälp att komma igång. Genom denna utbildning har vi fått en möjlighet att genom vårt arbete kunna fungera som hävstång till SME:s i regionen.


Vad är det viktigaste som ni tar med er från programmet, och hur kommer ni att arbeta vidare framöver?

– Att JMI är en ledningsfråga och måste vara en del av organisationens strategier! Det är inget som man blir “klar” med, utan någon som man ständigt måste jobba med. Genom att JMI blir en del av våra KPI’er så "tvingas" vi ständigt att arbeta med frågan.


The Yes Ways femte utvecklingsprogram har ansökan öppen till 15 mars, vilka tips har ni till organisationer som är nyfikna på att ansöka?

– Bara sök! Ni har allt att vinna, men inget att förlora! Står ni inför ett läge där ni vill börja arbeta med jämställdhet, inkludering och mångfald på strategisk nivå, men behöver vägledning hur ni ska komma igång och verkligen integrera det i ert företag så ska ni söka. I programmet fick vi konkreta verktyg och metoder, deadlines och hjälp att komma igång. Vi har haft oerhörd hjälp och inspiration av de andra deltagarna i programmet, samt den stöttning och handledning vi fått via The Yes Way.


Stort tack till Therese, Josefin och resten av gänget på Skellefteå Science City för att ni ville dela med er av era erfarenheter.


Vill du läsa mer om, och ansöka till utvecklingsprogrammet 2023/2024? Klicka här!

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page