top of page
Sök

ACTION FRAMÅT: POSITION 99The Yes Way är stolta samarbetspartners till initiativet position 99. En direkt action på ett inringat behov som vi är många vill vara med och förändra.

Vi vill att fler bolag grundade av kvinnor ska få de medel som behövs för att de ska kunna växa och förändra världen. Idag får bolag grundade av kvinnor 1% av riskkapitalet*. Det har sett likadant ut de senaste 6 åren. Argumenten för varför det är så handlar delvis om att kvinnor: Inte finns 2. Inte vill 3.Inte är bra nog.


Vi vet att det inte är så.

Vi vet att det handlar om kommunikation, förlegad kultur, normer och att kunskapen om hur man kan bygga företag och stötta företag på annorlunda sätt är för dåligt distribuerad. Vi är övertygade om att kvinnors idéer och innovationer är avgörande för att vi ska kunna klara våra samhällsutmaningar. Därför vill vi synliggöra bolag grundade av kvinnor och icke-binära genom att publicera en lista och på så sätt bidra till att dessa får det stöd och finansiering de behöver och förtjänar. Listan på 99 bolag som söker investeringar kommer vi att tillgängliggöra för olika aktörer som erbjuder finansiering och/eller andra typer av stöd.

Jag hoppas att listan kan bli ett steg för att synliggöra de fantastiska bolag som finns, att deras möjligheter till att få finansiering ökar och att vi alla i slutändan har en större chans att klara våra stora samhällsutmaningar.
- Anna Branten

Detta händer nu ​Du som läser det här berättar om listan för alla kvinnor du känner som du vet söker finansiering till sin verksamhet. Vi går igenom inskickade bolag utifrån några kriterier, som t ex ägande och framtidspotential. ​Vi gör en lista på 99 bolag som vi presenterar så fort den är komplett. Följ projektet och läs om bolagen i sociala medier! Vi har ambitionen att det ska växa på olika sätt framöver. Bakom initiativet står Anna Branten.HÄR HITTAR DU LISTAN

Kontakta oss på info@position99.com.Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page